Politika

Мурселовић и даље тоциља по РС

БАЊА ЛУКА - Посланик Странке за БиХ у Народној скупштини РС-а Мухарем Мурселовић изјавио је данас да интереси и опредјељења те странке ни на који начин нису укључени у Декларацију о евентуалним промјенама Устава БиХ, коју је данас на приједлог предсједника РС-а усвојила Скупштина РС-а.

Мурселовић је нагласио да тај документ оставља могућност да БиХ и даље остане нефункционална држава, да ентитети блокирају БиХ, са чиме Странка за БиХ апсолутно није сагласна.

Истичући да ће његова странка инсистирати на доношењу новог Устава БиХ и отклањању блокада у доношењу одлука на нивоу БиХ, он је истакао да не смије ниједан ентитет да буде у могућности да блокира БиХ, као што не смије ни држава да блокира оне надлежности које су Уставом повјерене ентитетима.

Потврдио је и да Странка за БиХ има супротне ставове од странака које су подржале Декларацију те додао и да не постоји јединствен став свих странака из РС-а, јер и Странка за БиХ и остале странке које нису подржале Декларацију представљају народ из РС-а.

"Странка за БиХ тражи да се осигурају начела општеправне једнакости свих грађана и конститутивних народа на подручју цијеле БиХ", закључио је Мурселовић.

 

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog