Politika

Србија у ЕУ за десет година

ВАЉЕВО - Шеф делегације Европске комисије у Београду Жозеп Љоверас изјавио је да ће Србија постати пуноправна чланица ЕУ током наредне деценије.

Током посјете делегације 22 амбасадора земаља чланица ЕУ Ваљеву, Љоверас није прецизирао до које се године очекује улазак Србије у ЕУ, напомињући да то зависи од Србије која мора да настави са реформама на свим пољима.

Љоверас је рекао да ће свјетска економска криза утицати и на Србију, али да се реформе, које ће довести до јачања конкурентности привреде и стварања снажније економије земље морају наставити.

Амбасадор Чешке у Београду Хана Хубачкова изразила је очекивање да ће Србији до краја године бити укинут визни режим за улазак њених грађана у ЕУ.

Шведски амбасадор Нилс Кристер Брингеус подсјетио је да од 1. јула Шведска преузима предсједавање ЕУ од Чешке и оцијенио да је процес визне либерализације кључни дио процеса европских интеграција Србије.

Брингеус је истакао да процес придруживања ЕУ јача реформе у друштву и навео да се око 40 одсто тих реформи односи на заштиту животне средине.

Амбасадори 22 земље чланице ЕУ посјетили су данас све средње школе у Ваљеву, градску топлану која је изграђена средствима ЕУ.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog