Društvo

Лондон: 86 ухапшено, један демонстрант мртав

ЛОНДОН - Британска полиција саопштила је данас, како је ухапсила 86 особа током насиља на протестима у финансијском кварту Лондона, уочи самита Групе 20.


Хиљаде демонстраната окупило се јуче на протесту који је прерастао у сукобе са полицијом током којих је један мушкарац умро.

Очекује се да ће демонстранти и данас изаћи на улице Лондона, овог пута ближе изожбеном центру "Ексел", у источном дијелу града, гдје се одржава самит.

Неки демонстранти пробили су се у просторије државне банке Шкотске, недалеко од зграде банке Енглеске, разбијајући прозоре и избацујући намјештај и опрему, након чега су покушали да запале ватру.

Полиција наводи да је 86 хапшења изврешно због различитих прекршаја, од насилничког понашања, провале, паљевине, до пријетњи бомбашким нападима и посједовања муниције.

До сада су подигнуте прекршајне пријеве против четири особе, у три случаја због посједовања хладног оружја, а у једном због напада.

Полиција је објавила да се у финансијском дијелу града окупило око 4.000 демонстраната и да су неки ту остали до јутарњих часова.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog