Politika

Инцко: Саћете ви у Европу, само што нисте

САРАЈЕВО - Предсједавајући Савјета министара БиХ, Никола Шпирић, и међународни представник у БиХ, Валентин Инцко, оцијенили су данас у Сарајеву да постоје кадровски, материјални и сви остали ресурси да БиХ убрза свој пут ка Европи.


Шпирић је изјавио новинарима да му је Инцко пренио јасну поруку да он жели да то буде резултат институција БиХ, и да у томе БиХ може да очекује његову, и помоћ ОХР-а.

"Волио бих да нам та помоћ буде што мање потребна, али нећу се либити да је затражим када осјетим да она може да значи унапређење односа и убрзање пута БиХ ка европским интеграцијама" - рекао је Шпирић након састанка са Инцком и додао да је потребно успоставити присну сарадњу ради убрзања евроатлантског пута.

Инцко је рекао да је синоћња побједа Фудбалске репрезентације БиХ био сјајан примјер како БиХ може да покрене ствари и побиједи.

"То је била важна политичка порука како се квалитетом, уз идентитет може даље" - истакао је Инцко, који се новинарима обратио са навијачким шалом БиХ око врата.

Он је навео да је са Шпирићем разговарао и о европским интеграцијама БиХ, пет циљева и два услова, државној имовини, функционисању државе.

"Ово је била више протоколарна посјета. Већ за неколико дана састаћемо се, направити анализу и разговарати шта би могли да урадимо у догледно вријемо и да направимо мале кораке, или чак пола корака, али да они буду у правом смјеру" - истакао је Инцко након сусрета са члановима Савјета министара БиХ.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog