Politika

Шувалов и Радојичић: Очувати политичку стабилност

БАЊАЛУКА - Амбасадор Руске Федерације у БиХ Константин Шувалов рекао је да расправе о уставним промјенама у БиХ не смију дестабилизовати политичку ситуацију у Републици Српској (РС) и БиХ, а питање расподјеле имовине не смије постати још једна могућност за промјену постојећег државног уређења.


"Питање расподјеле имовине је битно, али не треба да постане политичко. Потребни су додатни напори да би се постигао договор о дефинисању појма државне имовине'', рекао је Шувалов након састанка са предсједником Народне скупштине РС Игором Радојичићем у Бањалуци.

Шувалов је поручио да је битно сачувати постојећу политичку стабилност у БиХ и не дозволити да политичке промјене изазову кризу.

Он је додао да је на састанку било ријечи и о испуњавању пет плус два услова.

Радојичић је истакао да постоји одређено неслагање међу домаћим политичким субјектима о питању расподјеле имовине и у Комисији за државну имовину о дефиницији начина расподјеле и књижења имовине, као и о различитим интерпретацијама шта све обухвата државна имовина.

Он је додао да је на састанку било ријечи о Декларацији о евентуалним уставним промјенама БиХ, коју је усвојила Народна скупштина РС, као и тренутној политичкој ситуацији у БиХ.

"Став Народне скупштине јесте да позиција РС у било каквим разговорима о уставним промјенама није упитна и не може бити оспоравана, да се о промјенама може разговарати у парламенту БиХ, да би то требало бити широко постављено питање и за позицију и за опозицију, јер то није питање ни једне појединачне политичке партије, већ суштинско питање за БиХ'', нагласио је Радојичић.

Он је Шувалова информисао о усвојеном пакету амандмана на Устав РС који се тренутно налази на чекању у Вијећу народа РС због неслагања једног броја делегата са дијелом амандмана.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog