Politika

ПДП опет о фискалним касама

БИЈЕЉИНА - Партија демократског прогреса ће у Народној скупштини Републике Српске, поново покренути иницијативу за измјену Закона о фискалним касама, најавио је извршни директор ПДП, Гаврило Антонић.


"Раније смо ишли са том иницијативом у Народној скупштини РС, али нисмо добили довољну подршку, па ћемо исту иницијативу поново покренути након истека три мјесеца од првог предлагања, како је предвиђено пословником. То значи да би иницијативу поново могли да покренемо за нека два и по мјесеца", рекао је Антонић Срни.

Он је додао да ПДП тражи да се измјенама Закона о фискалним касама један број пореских обвезника ослободи обавезе посједовања фискалних каса.

"То се односи на оне који касу заиста технички и физички не могу да имају, као што су такси стајалишта, аутопраонице, занатске радње, бувље пијаце...", појаснио је Антонић, који је данас учествовао у акцији Општинског одбора ПДП "Ко профитира од фискалних каса" у Бијељини.

Он је навео да је циљ ове акције, која ће и у будуће бити настављена на територији РС, да ПДП добије ширу подршку грађана за измјену Закона о фискалним касама, као и да се испита ко је, како је рекао, набављао фискалне касе у Бугарској по 40 евра, а продавао по 870 КМ или више.

Антонић је додао да "не стоје" примједбе да укидање фискалних каса подстиче "сиву економију".

"Са порезом то нема никакве везе, ни са сивом економијом, јер то су људи који порез плаћају и могу да га плаћају на други начин", рекао је Антонић.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog