Politika

Љубић: Санадер за уједињење два ХДЗ у БиХ

МОСТАР - Одлука о даљем учешћу у власти ХДЗ 1990, зависиће од прихватања циљева из документа ове странке ''Мјере за превазилажење економске кризе у БиХ" и његове уградње у програме дјеловања у органима власти.


Залагање за провођење овог документа, који је јуче усвојило Национално вијеће ове странке, обавеза је свих званичника ХДЗ 1990 у органима власти на свим нивоима, саопштено је из ХДЗ 1990.

Предсједник ХДЗ 1990, Божо Љубић, јуче је информисао чланове Предсједништва и Националног вијећа, о састанку са хрватским премијером Ивом Санадером у Мостару, који је изразио увјерење да ће доћи до уједињења два ХДЗ у БиХ, и да ХДЗ Хрватске подржава тај процес.

''ХДЗ 1990 остаје вјеран својој мисији јачања хрватске позиције у БиХ, заједничког дјеловања са осталим хрватском странкама, а и другим странкама у циљу остварења институционалне равноправности Хрвата у БиХ'', наводи се у саопштењу ХДЗ 1990.

Ова странка је поздравила и подржала иницијативу о наставку разговора са ХДЗ БиХ, те изразила спремност да на темељима коректности и равноправности, те јасним политичким начелима, учествује у разговорима са овом странком.

''Све одлуке у вези са овим питањима ће се доносити у органима странке, демократски и транспарентно. То је политички процес који зависи од двије стране и њему ће се приступити у доброј вјери'', наводи се у саопштењу ХДЗ 1990.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog