Sport

Сви пуно очекују од Свјетског првенства у рафтингу

БАЊА ЛУКА - Свјетско првенство у рафтингу, које ће у мају бити одржано на Врбасу и Тари, прилика је да свијету буде показана слика разнолике туристичке понуде Републике Српске, као прихватљиве и значајне дестинације, рекла је виши стручни сарадник у Министарству трговине и туризма РС Валентина Бранковић.


Бранковићева је навела да Свјетско првенство у рафтингу има велики занчај као привредни догађај, како за градове домаћине ове манифестације Бањалуку и Фочу, тако и за цијелу територију Републике Српске и БиХ.

Она је рекла новинарима у Бања Луци, гдје је данас одржан округли сто о теми ''Свјетско првенство у рафтингу и његов значај за промоцију туристичких потенцијала у РС'', да је Свјетско првенство у рафтингу један од почетака туристичког промовисања РС свјетског ранга.

Представник туристичке организације из Фоче, Славко Суботић, рекао је да сви организатори Свјетског првенства у рафтингу наступају као тим који слиједи идеју промовисања туризма, привреде и имиџа РС и БиХ.

''Ово је грандиозна идеја и јединствена прилика да за нас сазнају све земље свијета'', рекао је Суботић.

Директор Туристичке организације општине Плужине у Црној Гори, Неђељко Јовић, рекао је да је ова манифестација шанса за ту и остале општине организаторе да квалитетно афирмишу туристичке потенцијале.

''Од Свјетског првенства у рафтингу очекујемо појачано интересовање туриста за долазак у нашу општину, као и интересовање инвеститора за улагање у туристичке капацитете'', истакао је Јовић.

На округлом столу представници Министарства трговине и туризма РС представили су могућности и значај туристичких потенцијала у оквиру Свјетског првенства у рафтингу на Врбасу и Тари које ће бити одржано од 17. до 24. маја.

Организатори су Рафтинг клуб ''Кањон'' из Бањалуке, те туристичке организације Бањалуке, Фоче и Плужина у Црној Гори.

На први поглед, уз сву ту причу о РС, у очи упада да је на логотипу Свјетског првенства у рафтингу, испод Бања Лука - уписано Босна и Херцеговина.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog