Sport

Скок Србије на ФИФА листи

ЦИРИХ - На новој мјесечној ранг листи коју објављује Свјетска фудбалска федерација, репрезентација Србије се налази на 23 мјесту са 819 освојених бодова.


Србија је у односу на претходну листу направила скок од 13 мјеста освојивши нових 111 бодова. Уједно, Србија је трећа по броју освојених бодова међу селекцијама које се налазе у првих 50. Више од ње су протеклог мјесеца освојиле Сјеверна Ирска (176) и БиХ (208), док је Габон освојио, као и Србија, 111 бодова.

БиХ је за протекли мјесец скочила за 20 мјеста и сада је 38. док су Сјеверни Ирци напредовали 15 позиција и сада су 27. на листи, а Габон је са 63. доспио на 48. мјесто.

И међу водећим селекцијама је било помјерања. Тако су на првом мјесту Шпанци, затим Нијемци, Холанђани, на 4. мјесту је Бразил који је Италију "пребацио" на пето мјесто. Слиједе  шеста Аргентина, седма Енглеска (скок за 2 мјеста), осма Хрватска, девета Русија (обе селекције пале за по једно мјесто, док је на десету позицију стигла Француска, након скока за два мјеста.

ФИФА-ина листа се прави сваког мјесеца, а највише бодова нека селекција  осваја побједама над боље пласираним екипама од себе. Самим тим није посебно релевантна што се тиче односа квалитет/позиција неке селекције, али игра одлучујућу улогу приликом формирања шешира за жријеб на Свјетском првенству.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog