Sport

Српски хокејаши почели побједом

НОВИ САД - Хокејашка репрезентација Србије савладала је Естонију, након извођења пенала, са 5:4, у првом колу Дивизије  2 Свјетског првенства, које се игра у Новом Саду.


Србија је након прве трећине водила са 1:0, голом Јанковића у 9 минуту. Естонци су у другом периоду кренули фуриозно, и повели са 1:4. Голове су постизали Силдре (у 22. минуту), Семјонов (33. и 36 мин.), и Кузњецов (36).

Наду за Србију је сачувао Ковачевић, голом 18 секунди прије краја трећине. Срби су продужетак изборили, другим погоцима Јанковића и Ковачевића, у 43. и 52. минуту.

У продужетку није било погодака, па су побједника одлучили пенали. Голман Луковић је у три пенал серије одбранио два  ударца Естонаца, а  Ковачевић и Фурније (Канађанин са српским пасошем) су били прецизни и донијели побједу Србији 5:4 (боље извођење пенала доноси 1 поен, који се додаје на укупан резултат).

Побједом над Естонијом Србија је савладала најозбиљнијег ривала за пласман у Дивизију 1. Треба напоменути да су Естонци у Нови Сад стигли након 36 сати путовања у аутобусу.

Србија због побједе након пенала добија 2, а Естонија 1 бод на табели.  Србе очекују дуели са Кином, Израелом, Сјеверном Корејом и Исландом.

Побједник Дивизије 2 Свјетског  првенства ће се пласирати у Дивизију 1, која је хокејашка "друга лига", испред које је Шампионска дивизија у којој играју хокејашке велесиле Русија, Канада,САД, Шведска, Финска...

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog