Politika

Нове будалаштине Хелсиншког комитета

САРАЈЕВО - У Сарајеву ће данас бити организовано потписивање петиције под називом "Пут југоисточне Европе ка ЕУ, заједно" у којој се наводи да "представници цивилног друштва из земаља југоисточне Европе изражавају забринутост у погледу приступања Србије ЕУ без разматрања главних неријешених питања у региону".


Потписивање петиције организују Хелсиншки комитет за људска права у БиХ и Омладинска група.

У саопштењу из Хелсиншког комитета наводи се да се у петицији изражава забринутост у погледу било каквих билатералних преговора између ЕУ и појединачних држава југоисточне Европе.

"Преговори би требало да укључе информације од других земаља и консултације са другим земљама у региону. Ако Србија може да се придружи, и друге земље југоисточне Европе морају бити добродошле. Тражимо од ЕУ да озбиљно и отворено промисли истовремену интеграцију свих држава југоисточне Европе", наглашава се у петицији.

У петицији се упозорава да је могућност истовремене интеграције једини начин обезбјеђивања мирне, правичне и безбједне будућности људи региона.

Потписивање петиције планирано је од 11.00 до 14.00 часова испред Вјечне ватре у Сарајеву, мада није баш најјасније шта је сврха овакве иницијативе. Но, у сваком случају, са њом би се сложила Соња Бисерко, предсједница истог тог Хелсиншког комитета за Србију, и једна од најомраженијих личности у Београду.

 Та чињеница довољно говори и о овој домаћој иницијативи.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog