Politika

Борис Тадић отворио канцеларију ДС у Бечу

НОВИ САД - Политички аналитичар из Београда Душан Јањић сматра да је отварање канцеларије Демократске странке у Бечу, у духу њеног реформисања ка социјалдемократској партији.


С тог становишта, за ДС је веома важно да канцеларија буде у Бечу, јер је ту Социјалдемократска партија Аустрије, која даје велику подршку љевичарским партијама у Србији, изјавио је Јањић за новосадски ''Дневник''.

Он је навео да ДС има одличне односе са Социјалдемократска партија Аустрије.

"Аустријска социјалдемократија и њени људи попут Ханеса Свободе, потпредседника странке и вође социјалистичке групације у Европском парламенту, могу се сматрати врло озбиљним лобистима и за ДС, а, наравно, и за државу Србију'', нагласио је Јањић.

Канцеларија ДС у Бечу, прва је такве врсте у новијој политичкој историји Србије, а отворио је ових дана предсједник странке и предсједник Србије Борис Тадић.

Ово све је, наравно, далеко од основних начела некада главног човјека ове странке, Зорана Ђинђића, који је своје прве медијске кораке направио на СРТ у Републици Српској, односно имао интензивне контакте и сарадњу са хашким оптужеником Радованом Караџићем.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog