Svijet

Сабор против сајбертероризма

СТРАЗБУР - Генерални секретар Савјета Европе, Тери Дејвис, 16. и 17. априла у Мадриду ће отворити конференцију о тероризму. Очекује се учешће међународних експерата, који ће подијелити искуства у борби против употребе и заштите интернета и кључних инфраструктура од напада терориста.


На конференцији ће учествовати и генерални директор за тероризам и стратешка питања шпанског Министарства иностраних послова, Кармен Бухан, замјеник главног тужиоца за правосудна и међународна питања Владе Мексика Хуан Мигел Алкантара Сорија и извршни директор Комисије за УН за борбу против тероризма Мајк Смит.

Скуп, који организује Шпанија као предсједавајућа Комисије министара Савјета Европе, окупиће 150 учесника који ће имати прилику да се упознају са расположивим методама побољшања примјене постојећих политика и стандарда у овој области.

Дискусије ће се одвијати у двије сесије, а теме на првој биће употреба интернета у сврхе тероризма, интернет као оруђе подршке терористичком дјеловању и регрутација и финансирање терористичких активности.

Разматраће се и методи контроле кориштења интернета, мониторинг, истрага и процесуирање.

На другој сесији теме ће бити интернет и кључне инфраструктуре као мете сајбер напада терориста и заштита кључних инфраструктура и развој капацитета одбране.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog