Politika

Босић: Преговори у Паризу против РС

ПАЛЕ - Предсједник СДС, Младен Босић, рекао је да је најављени састанак лидера СНСД Милорада Додика, СДА Сулејмана Тихића и ХДЗ Драгана Човића у Паризу, наставак разговора о уставним промјенама и о прудском договору, те да он значи нову подјелу БиХ.


Босић је позвао предсједника СНСД да изађе из овог процеса док је вријеме, јер сматра да овај правац није у интересу РС.

Он тврди да прича о четвртој територијалној јединици значи дистрикт Сарајево, што обухвата и неке општине Источног Сарајева.

Босић је нагласио да се не може причати о границама РС, ако је евидентно да је исход тог разговора губитак територије.

"Овдје се догађа нешта чудно и јасно је да ово није у интересу РС. Питање је зашто власти РС пристају на тај пут којим су кренули", рекао је Босић, и додао да је очигледно да је ријеч о неком спољном притиску.

Према његовим ријечима, ако Додик одустане од ових преговора онда ће бити под ударом међународне заједнице, а ако даље настави овим путем биће под великим притиском јавности у РС, која ће бити свјесна опасности која вреба.

Босић је, гостујући на ОСМ телевизији, рекао да ће се са новим високим представником у БиХ Валентином Инцком у сриједу, 15. априла, у Бањалуци састати и позиција и опозиција, наводећи да је то куртоазна посјета.

Лидер СДС је нагласио да опозиција у РС мора направити коалицију, а можда двије или три.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog