Politika

НАТО: Драго нам је што имамо Црну Гору

БАР - Посјета америчког брода Црној Гори, доказ је снажне сарадње са морнарицом САД, рекао је црногорски предсједник Филип Вујановић.


Он је синоћ у Бару, на церемонији приређеној на броду америчке морнарице, изразио задовољство добром сарадњом са Националном гардом државе Мејн, у финансијској и експертској помоћи за отклањање вишка наоружања.

Командант поморских снага НАТО за Европу и Африку адмирал Марк Фицџералд истакао је да је посјета америчког брода веома значајна, јер долази након НАТО самита у Стразбуру на коме је Црна Гора похваљена због великог прогреса на путу евроатлантских интеграција.

"Поносни смо што имамо Црну Гору и овај брод је симбол партнерства. Надамо се ближој сарадњи", навео је Фицџералд.

Амерички амбасадор у Црној Гори Родерик Мур рекао је да присуство брода морнарице САД у Бару подсјећа на деценије добрих односа Америке и Црне Горе и додао да колективна безбједност значи више безбједности, наводећи да је увјерен да ће Црна Гора ући у НАТО.

Војној церемонији на америчком броду присуствовали су и црногорски премијер Мило Ђукановић, предсједник Скупштине Ранко Кривокапић, министри одбране, унутрашњих и иностаних послова Боро Вучинић, Јусуф Каламперовић, Милан Роћен и начелник генералштаба Драган Самарџић.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog