Politika

Иванић: Требамо споразум са ММФ

БАЊАЛУКА - Предсједник Партије демократског прогреса, Младен Иванић, оцијенио је да је потребно постићи нови споразум са Међународним монетарним фондом (ММФ) због све теже економске ситуације у Републици Српској и БиХ.


"Главне активности ММФ треба усмјерити на увођење реда у трошењу буџетских средстава и средстава остварених приватизацијом `Телекома Српске`, јер је у обје области присутна нерационалност и неред", изјавио је Иванић послије данашњег састанка са делегацијом ММФ у Бањалуци.

На састанку је анализирана актуелна економска ситуација у РС и БиХ, саопштено је из ПДП.

Делегација ММФ, коју предводи шеф Мисије ове монетарне институције за БиХ, Костас Кристоу, од јуче борави у Бањалуци, гдје је разговарала са министром финансија РС, Александром Џомбићем.

Делегација ММФ стигла је у БиХ 13. априла на преговоре о стенд бај аранжману.

Представници ММФ идуће седмице одлазе у Сарајево, гдје ће имати састанке са представницима Федерације БиХ, БиХ и Централне банке БиХ.

"Разговори са делегацијом ММФ трајаће до краја априла. То значи да ће са представницима свих ових институција од 14. до 29. априла бити разговарано на начин који је уобичајен за ММФ", рекао је раније предсједавајући Савјетодавне групе Фискалног савјета БиХ и помоћник министра финансија БиХ за трезор, Ранко Шакота.

 

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog