Društvo

Партизани и ВРС заједно!

БАЊАЛУКА -Градски одбор СУБНОР из Бањалуке биће усмјерен првенствено на активности ка уједињењу са Борачком организацијом Републике Српске, закључено је на данашњој Скупштини Градског одбора СУБНОР.


"Идемо ка томе да се ујединимо са Борачком организацијом отаџбинског рата у РС, јер нема потребе да у РС постоји неколико борачких организација већ искључиво једна", рекао је Срни након Скупштине, предсједник бањалучког Градског одбора СУБНОР, Раде Џајић.

Он је нагласио да је унутар јединствене БОРС могуће водити разговоре о формирању секција бораца Другог свјетског и одбрамбено-отаџбинског рата, као и ратних војних инвалида.

Џајић је навео да ће Градски одбор СУБНОР Бањалука у наредном периоду радити на обиљежавању историјских датума, мјеста, гробаља и споменика из Другог свјетског рата, којих на подручју овог града има 18.

"Настојимо да у наше активности укључимо што већи број младих људи, односно потомака и до сада имамо око 250 укључених", закључио је он и додао да је на скупштини разматран извјештај о досадашњем раду и плану рада ове организације за наредну годину.

Скупштини Градског одбора СУБНОР Бањалука присуствовао је и помоћник министра рада и борачко-инвалидске заштите РС, Радомир Граонић.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Koliko puta sedmično imate ručak sa mesom?

Rezultati ankete
Blog