Politika

Додик: Прудски труд није узалуд

БАЊАЛУКА - Предсједник Владе Републике Српске, Милорад Додик, потврдио је да ће бити настављени разговори тројице страначких лидера у вези са прудским процесом, истичући да се ових дана покушава доћи до заједничког термина за нови састанак.


"Контактирао сам јуче кабинете лидера СДА Сулејмана Тихића и лидера ХДЗ БиХ Драган Човића у покушају да такав састанак организујемо ове седмице, али њихове обавезе указују на то да ће такав састанак бити могућ касније", истакао је Додик.

Додик је рекао да је као могућност помињано да ти разговори буду настављени и у Паризу , али да о томе још ништа није договорено.

"То не би била прича нас тројице страначких лидера у Паризу под нечијим менторством, већ су министри ЕУ жељели да са више детаља буду упознати о прудском процесу и то је била идеја министра иностраних послова Француске, Бернара Кушнера. Ако дође до тог састанка, не видим разлог да се на њега не одазовем", истакао је Додик.

Премијер Српске је оцијенио да је прудски процес потпуно успио, јер је ријешен проблем буџета, питање дистрикта Брчко, а глобално је ријешено и питање у вези са подјелом имовине, дефинисање услова у вези са пописом становништва у БиХ и о евентуалним уставним промјенама у БиХ.

"Процес уставних промјена у БиХ трајаће не само неколико мјесеци, већ можда и више", закључио је Додик.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog