Politika

Шутановац: Економска криза утиче на безбједност

БЕОГРАД - Министар одбране Србије, Драган Шутановац, рекао је да ће се економска криза негативно одразити на цјелокупан систем одбране и безбједности.


Шутановац је навео да не очекује повећање војних пријетњи, али да је готово извјесно да ће, због кризе, доћи до повећања стопе криминала.

Коментаришући све учесталије нападе на полицију, Шутановац је изјавио да је сваки напад на институције државног система, а посебно на полицију, пријетња безбједности, а самим тим и Војсци.

Шутановац је навео да свако смањење буџета смањује или успорава реформе система одбране, али да се, ипак, неће одустати од пројеката неопходних за систем одбране на којима се ради више година, као што су потпуна професионализација Војске и завршетак војне базе "Цепотина" на југу Србије.

Он је додао да ће Војска, ипак, морати и да се одрекне неких ствари, као на примјер смањиће се број школовања у иностранству, путовања, и слично.

Шутановац је навео да ће се економска ситуација највише одразити на опремање Војске, пошто савремена и модерна технологија изискује већа финансијска издвајања.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Koliko puta sedmično imate ručak sa mesom?

Rezultati ankete
Blog