Svijet

Отет авион на Јамајици

КИНГСТОН - Наоружани мушкарац, који је неколико сати држао као таоце путнике авиона канадске авио-компаније на међународном аеродрому у Монтего Беју на Јамајци, ослободио је и посљедња два путника, али је задржао чланове посаде, саопштила је данас та компанија.


 "На лету 918 било је 182 путника и чланова посаде. Сви путници су безбједно изведени из авиона, али посада и наоружани мушкарац су и даље у авиону", саопштила је компанија "Кенџет", која организује чартер летове.

У саопштењу компаније је наведено да, према њеним сазнањима, нико од преосталих талаца у авиону није повријеђен.

Радио Јамајке је јавило да се чуо и један пуцањ, али да нема повријеђених међу путницима авиона, који је требало да полети са аеродрома "Сангстер" из Монтего Беја на Јамајци ка Халифаксу у Канади.

Киднапер, који је са лажним документима успио да уђе у авион неколико тренутака прије његовог узлијетања у 3.30 часова, претходно је ослободио 167 путника.

Како је раније јављено, једна од путница Бренда Гренијер успјела је да телефонира свом супругу у Канади и обавијести га да је један мушкарац кришом ушао у авион и да држи путнике као таоце.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog