Svijet

Окончана криза талаца у Јамајици

КИНГСТОН - Наоружани отмичар који је отео авион компаније "Кенџет" на аеродрому у Јамајци предао се полицији, пошто је ослободио све таоце. Отмичар је као таоце држао седам особа у отетом авиону на аеродрому у јамајчанском туристичком центру Монтего беј.


Он је ослободио све путнике, али је као таоце задржао шест чланова посаде. Отмичар је првобитно ослободио више од 150 путника, али је једног задржао, уз још шест чланова посаде. Потом је ослободио и тог путника.

Користећи лажну идентификациону картицу отмичар је око 22.30 по локалном времену ушао у авион канадске авиокомпаније "Кенџет" који је требало да полети за Халифакс у Новој Шкотској.
Званичник канадске авиокомпаније саопштио је у Боингу 737 на лету 918 било укупно 182 путника и чланова посаде.
Званичници кажу да отмичар има око 20 година и да је "ментално нестабилан" не наводећи шта би то тачно требало да значи.

Са отмичарем су вођени разговори о ослобађању талаца. Министар информисања Јамајке Дерил Ваз потврдио је да је отмичар захтијевао да му се омогући да оде на Кубу.
На аеродрому је био и отмичарев отац који је покушавао да помогне полицији да га наговори да ослободи преостале таоце.

Премијер Јамајке Брус Голдинг, такође, је учествовао у преговорима са отмичарем, а путницима је понудио сву неопходну помоћ.

Канадски премијер Стефан Харпер борави у једнодневној посјети Јамајци где је дошао након самита Америчких држава одржаног у карипској острвској држави Тринидад и Тобаго.

Према свему судећи, мотив отмице авиона је пљачка. Наиме, Кристен Гослин, који се налазио у авиону, испричао је свом оцу у телефонском разговору да је отмичар од путника захтевао да му предају сав новац који имају.

Међународни аеродром Сангстер у Монтего беју годишње користи више од милион људи и један је од најсавременијих на Карибима.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog