qvdOcX3h6eg

Kultura

Васкршњи концерт

БАЊА ЛУКА - Синоћ у Дјечијем позоришту, Биг бенд РТС и Биљана Крстић су одржали дуго најављивани Васкршњи концерт. Осим првог утиска да је посјета могла бити и боља, постојала је и прва невоља, тј. постепено помијерање почетка концерта, што многи посјетитељи нису издржали.


У двадесетак минута до 22 часа (почетак је најављен за 20:30), појавио се диригент Биг Бенда РТС и рекао да музичари чекају на организатора, те да се надају да ће концерт почети.

Нешто потом, појавио се поново исти говорник, и рекао да без обзира што организатор није дошао, они имају обавезу према публици.

Затим је услиједио један високо квалитетан концерт, у којем је најбитније било то, што је бањолучка публика била у прилици да слуша звуке заиста врхунских музичара.

Репертоар је, сходно датуму одржавања, био састављен од пјесама народног мелоса, прегођеног на џез матрицу. Тако је публика била у прилици да чује Свилен конац, Мој голубе, Врањанка и слично; уз пар већ добро познатих нумера Биље Крстић.

Бањолучка публика, што је већ нека врста фолклора, извела је музичаре из Београда на један бис, уз обилан аплауз који је најбоље илустровао задовољство оним што се могло чути те вечери на бини Дјечијег позоришта.

Надати се у још оваквих концерата.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog