Politika

Национална гарда Мериленда долази на "Здружени напор"

САРАЈЕВО - Делегација Националне гарде Савезне америчке државе Мериленд боравиће у наредна два дана у званичној посјети БиХ.


Делегација, коју предводи бригадни генерал Џејмс Едкинс, посјетиће Министарство одбране БиХ и Оружане снаге БиХ. Едкинс ће се сусрести са министром одбране Селмом Цикотићем, начелником Заједничког штаба ОС БиХ генералом Миладином Милојчићем и са осталим руководећим персоналом у Министарству одбране и Заједничком штабу ОС БиХ.

Генерал Едкинс присуствоваће сутрашњој церемонији отварања Централне планске конференције за вјежбу "Здружени напор 2009" и Васкршњем пријему у Дому Оружаних снага БиХ у Сарајеву, саопштено је из Министарства одбране БиХ.

Делегација Националне гарде Мериланда у сриједу ће посјетити Заједнички штаб ОС БиХ, Оперативну команду ОС БиХ у Бутмиру, затим Бањалуку и локацију гдје ће у септембру 2009. године бити одржана вјежба "Здружени напор".

Сви у Дејтонској творевини, са имало мозга у глави, надају се да амерички резервисти неће долазити истим послом као 1995. године, када је њихова централна команда бомбама потпуно уништила инфраструктуру РС, уништивши готово све релеје, те неке од кључних мостова и комуникација, као што су мостови на Дрини у Фочи.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog