Politika

Босић и Коштуница, данас у Београду

САРАЈЕВО - Представници Српске демократске странке и Демократске странке Србије, на челу са предсједницима Младеном Босићем и Војиславом Коштуницом, разговараће данас у Београду о обнављању сарадње ове двије партије и актуелној политичкој ситуацији.


''СДС и ДСС су још 2001. године потписале Протокол о сарадњи, а наш заједнички политички циљ јесте потпуни демократски преображај Републике Српске и БиХ са једне, и Србије са друге стране, уз поштовање устава, Дејтонског мировног споразума и Резолуције 1244'', истакао је замјеник предсједника СДС, Предраг Ковач.

Према његовим ријечима, СДС и ДСС теже ка пуном културном, економском и духовном јединству српског народа, а српско национално питање тумаче као основно демократско питање, уз пуно поштивање и признавање свих права и осјећања других националних заједница.

''Што се тиче СДС, на састанку ћемо посебну пажњу посветити досљедном поштовању Дејтонског мировног споразума и Резолуције 1244. Такође, сматрамо да је потребно афирмисати Споразум о специјалним паралелним везама између Србије и РС и потрудићемо се да као опозиција у том правцу извршимо притисак на власт. Сигурно је да ћемо размијенити и наша виђења на који начин превазићи економску кризу у којој се налазе и РС и Србија'', прецизирао је Ковач.

Он је напоменуо да су у вријеме док су СДС и ДСС биле на власти односи између РС и Србије доживјели своју пуну афирмацију, што је, како је рекао, јако значајно са становишта српских националних интереса.

''Нажалост, та сарадња је замрла, нарочито након преласка у опозицију ДСС-а, и СДС ће, а вјерујем и ДСС, као опозиционе партије, учинити све да та сарадња поново оживи", рекао је Ковач.

Састанак делегација СДС и ДСС биће одржан данас у просторијама ДСС у Београду, са почетком у 13.00 часова.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog