Politika

Босић и Коштуница: Дејтон и Косово

БЕОГРАД - Предсједник Српске демократске странке, Младен Босић, изјавио је данас Срни да СДС подржава ставове Демократске странке Србије о рјешавању питања Косова, а да ДСС подржава настојања СДС да се очува Дејтонски споразум.

"Наши политички ставови су скоро идентични. Јасно је да је у позадини свега интерес за сарадњу српског народа с једне и с друге стране Дрине", рекао је Босић у Београду послије састанка са делегацијом ДСС коју је предводио предсједник те странке Војислав Коштуница.

Он је истакао да су на састанку договорили на који начин наставити и интензивирати међустраначку сарадњу, те изразили обострану забринутост најављеним покушајима прекрајања Дејтонског споразума и приче о четири територијалне јединице, односно о федерализацији БиХ.

"Свјесни смо опасности од такве ситуације, уколико би дошло до напуштања Дејтонског споразума и прављења неке нове конструкције која би изазвала даље тензије и политичке сукобе на западном Балкану", рекао је Босић.

Босић је оцијенио да је овај састанак жеља да се поново интензивира давно започета сарадња, која је потребна да се поново успоставе чвршће везе између Србије и Републике Српске, јер је очигледно да у посљедње вријеме опада њен интензитет, односно да је много мањи него раније.

"Сматрамо да поново треба интензивирати специјалне односе. Размијенили смо данас читав низ погледа о актуелним политичким питањима, како у Србији, тако и у РС", истакао је Босић.

Одговарајући на питање који су политички циљеви ДСС и СДС, Босић је рекао да су обје странке државотворне и народњачки оријентисане.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog