Društvo

Додик: Син ми је заслужио кредит

БАЊАЛУКА - Премијер Републике Српске Милорад Додик оцијенио је непринципијелним прозивке које су се могле чути у Скупштини Српске у вези додјеле кредита његовом сину из Инвестиционо развојне банке (ИРБ) Српске.


Додик је рекао новинарима да ништа није урађено мимо закона и да је тај кредит од три милиона конвертибилних марака добила фирма чији је један од сувласника његов син, преко пословне банке у складу са процедурама и да се он враћа у складу с условима и прописима.

Истичући да је поносан на сина што је успјешан и што није
„наркоман и уличар", Додик је рекао да је од јула прошле године до данас та фирма платила камата у износу 125.000 марака, засадила воћњак који има 160.000 садница јабуке и изградила хладњачу од 2.000 тона за хлађење воћа.

Он је ово саопштио новинарима након што се раније, као и на данашњој сједници Скупштине, у расправи о раду ИРБ чуле бројне примједбе опозиције на додјелу кредита Додиковом сину.

Наводећи да свако ко жели да се бави тешким послом у воћарству може да тражи кредит те банке, Додик је рекао да је проблем у томе што фирме не аплицирају за кредите.

Он сматра да је неоправдано очекивати да „неко само зато што припада његовој фамилији не може да се бави нормалним послом".

„Спреман сам да подржим такве активности сваког младог човјека", рекао је премијер РС.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Какав је ваш животни стандард данас у односу на годину дана раније?

Rezultati ankete
Blog