Politika

Кузмановић: Чвршће везе Срба и Јевреја

БАЊА ЛУКА - Предсједник Републике Српске, Рајко Кузмановић, рекао је да посјета Удружења ратних војних заробљеника Израела Српској, доприноси успостављању чвршћих односа и бољег разумијевања српског и јеврејског народа, које повезује трагична историјска судбина и страдања у Другом свјетском рату.


У саопштењу из Кабинета предсједника РС, наводи се да је Кузмановић током данашњег састанка са члановима израелског Удружења и Савеза логораша РС, израелску делегацију упознао са припремама за обиљежавање страдања жртава усташког геноцида у јасеновачком логору Доња Градина, које ће бити одржано у недјељу, 26. априла.

Кузмановић је нагласио важност одржавања овог и сличних скупова, као знак сјећања и пијетета за жртве геноцида и холокауста, али и трајну опомену да се тако нешто никада и нигдје не понови.

Предсједник Српске је нагласио да су органи и институције РС одлучни да Спомен-подручје Доња Градина добије значај какав заслужује, о чему најбоље свједоче чињенице да је у Народној скупштини РС усвојен Закон о Спомен-подручју Доња Градина, а да Влада РС припрема Програм уређења Спомен-подручја и у ове сврхе планира да издвоји пет милиона марака.

Чланови Удружења ратних војних заробљеника из Израела, који се налазе у седмодневној посјети Српској на позив Савеза логораша РС, посјетили су Меморијални комплекс на Мраковици гдје су се поклонили сјенима погинулих бораца Народноослободилачког рата.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog