Politika

Радмановић и данас у Бугарској

СОФИЈА - Предсједавајући Предсједништва БиХ Небојша Радмановић наставља посјету Бугарској гдје ће данас учествовати на завршници дводневног енергетског самита о теми "Природни гас за Европу - сигурност и партнерство".


У раду енергетског самита у Софији учествује 28 земаља, а јучерашња пленарна сједница била је посвећена успостављању дијалога између главних произвођача и потрошача гаса, као и транзитних земаља ради сигурнијег снабдијевања.

Циљ скупа у Софији је укључивање главних енергетских партнера ЕУ у дијалог о безбједном приступу енергији Уније.

На скупу учествују шефови влада и држава земаља југоисточне Европе, црноморске и каспијске области, централне Азије, земаља чланица ЕУ, САД, Русије, као и међународних финансијских институција.

Предвиђено је и усвајање заједничке декларације, као и конференција за новинаре организатора самита - бугарског предсједника Георгија Прванова.

Радмановић ће након Софије посјетити стару бугарску пријестоницу Велико Трново гдје ће са градоначелником Руменом Рашевим разговарати о будућој сарадњи и положити цвијеће на гробно мјесто Светог Саве, који је одмах након упокојења сахрањен у цркви Светих четрдесет мученика.

Градоначелник Рашев организоваће за предсједавајућег Предсједништва БиХ спектакл под називом "Звук и светлост".

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog