Politika

Вук Драшковић: Нема ЕУ без НАТО

БЕОГРАД - Лидер Српског покрета обнове и бивши министар иностраних послова Србије Вук Драшковић изјавио је да Србија не може очекивати учлањење у Европску унију без чланства у НАТО.


"Ако је НАТО непријатељ Срба, онда је то и ЕУ, јер је огромна већина њених чланица у НАТО алијанси. Ако је НАТО дружина злочинаца, шта ће Русија у заједничком савету с њима", рекао је Драшковић за београдски дневник "Блиц".

Он сматра да је Европа "уморна" од оптужби да Брисел стално испоставља све нове и нове ултиматуме и да Србија више не може и неће да их испуњава.

Драшковић је рекао да Брисел, осим захтјева о хапшењу Ратка Младића, тражи европски систем равномерног развоја Србије.

"Брисел ће тражитуи снажну власт општина и региона, усвајање закона о реституцији, корениту демонтажу тајних полиција и комунистичког наслеђа, изградњу саобраћајница до сваког села, огромна средства за пољопривреду, као водећу привредну грану у Србији", рекао је Драшковић.

Он је оцијенио да се у Србији ствара клима како су то "антисрпске уцјене" и да, између осталог, због тога нема укидања виза. "Зато ЕУ, све више, окреће главу од државе која не жели европске вредности", рекао је Драшковић.

Ово, по ко зна који пут, показује како Драшковић нема стабилну политику, него да је главна окосница његовог политичког наступа ослањање на експозитуре Запада. Њега би у РС, отприлике, било најприљежније успоредити са Драганом Чавићем.

Такође катастрофалним политичарем, који се добровољно одрекао титуле врховног команданта, док су стране трупе отишле у Авганистан и Ирак, те га нико на то није могао приморати, осим интелектуалне неспособности и уцјењивачко-судских новчаних порива.

На исти начин, у тренутку када је био недвосмислено најпопуларнији политичар у Србији, Драшковић одлучује да изађе из опозиционог блока ДОС (Демократска опозиција Србије), те на тај начин потпуно самоубилачким потезом, избацује до тада у широким народним масама готово потпуно анонимног Војислава Коштуницу.

Драшковић је политичка прошлост у Србији, но још једино он то не жели да увиди.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog