Društvo

У Травнику ухапшен ратни муџахедин

САРАЈЕВО - Директор Службе за послове са странцима БиХ Драган Мектић потврдио је данас Срни да је бивши припадник одреда "Ел-Муџахедин", Тунижанин Амар Ел-Ханчи, приведен у Имиграциони центар у Лукавици због илегалног боравка у БиХ.


Мектић је рекао да је Ел-Ханчи ухапшен у петак, 24. априла, у Турбету код Травника, уз асистенцију припадника МУП Федерације БиХ, након чега је издато рјешење према којем је на мјесец дана стављен под надзор у Имиграционом центру у Лукавици.

"Са становишта безбједносних структура, Ел-Ханчи је особа која представља пријетњу безбједносним интересима БиХ, јер се сумњичи и доводи у везу са неким терористичким активностима", рекао је Мектић.

Мектић је објаснио да је федерални МУП још 2001. године Ел-Ханчију одузео држављанство, након чега је он илегално наставио да живи у БиХ.

Он је додао да Ел-Ханчи није ни био у процесу добијања држављанства, јер је од самог почетка улагао фалсификоване документе, због чега му је оно и одузето.

Слиједи је процедура за протјеривање Ел-Ханчија из БиХ, али Мектић није могао прецизирати када ће се то десити, јер то, између осталог, зависи и од земље у коју ће бити депортован.

"Ел-Ханчи може уложити жалбу, а потом и тужбу на рјешење о одређивању притвора. Ако то не учини, ићи ће се у поступак депортације. У супротном, провешће се поступак у којем ће сви правни лијекови бити испоштовани", рекао је Мектић.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog