Politika

Селмо Цикотић напада Русију

САРАЈЕВО - Министар одбране БиХ, Селмо Цикотић изјавио је да ће из БиХ у Грузију на позив НАТО отпутовати двојица официра Оружаних снага БиХ, али да није ријеч о учешћу у војној вјежби.

 


 

"Двојица наших бригадира биће на конференцији која се одржава у Грузији. Према информацијама које имам они неће учествовати у вјежби" - рекао је Цикотић.

Овај лист пише да ће Русија, према незваничним информацијама, упутити протестну ноту БиХ, као и другим земљама за које се говори да ће учествовати у вјежби у Грузији.

Коментаришући ову могућност, Цикотић је рекао да Русија свакако има вјероватно и обавезу и право да се односи према активностима, које би могле да буду опасне по њихову безбједност, али да нема баш јаке аргументе да држи моралне лекције у односу на властито понашање према Грузији.

 

Овом изјавом Селмо Цикотић поново наставља традицију заједничких званичника из реда муслимана, који користе међународне иступе за промоцију свог етноса и политичких амбиција из ратног периода.

 

Половина земље коју представља, а зове се Република Српска, никада не би допустила да неки званичник изрекне такву оцјену спрам спољње политике Русије. Поготово што се такав став Цикотићу никада не би омакао везано за агресију НАТО на Србију 1999. године, те отимање Косова војном силом и дипломатском уцјеном у фебруару 2008. године.

 

Цикотић и другари, у најкраћем, узели су себи мало превише фурсета.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog