Politika

У Министарству одбране, већ су ушли у НАТО

САРАЈЕВО - Замјеник министра одбране БиХ, Марина Пендеш, истакла је данас у разговору са начелником Главног штаба Армије Македоније Мирославом Стојановским да БиХ нема алтернативе на путу ка евроатлантским интеграцијама.


Пендешова је оцијенила да се БиХ на путу евроатлантских интеграција сусреће са истим проблемима као и Македонија, саопштено је из Министарства одбране БиХ.

Она је изразила наду да ће БиХ и Македонија ускоро добити позиве за пуноправно чланство у НАТО.

Стојановски је истакао да Македонија са пажњом прати процес реформе одбране у БиХ, и да подржава БиХ у процесу прикључења евроатлантским интергацијама.

Саговорници су током састанка изразили наду да ће се ниво досадашње сарадње два министарства побољшати и у наредном периоду, наводи се у саопштењу.

Оно што остаје као питање, јесте да у ситуацији присуства страних војних трупа у земљи, макар оно било ЛОТ-овски симболично, не може бити демократске расправе о томе, да ли БиХ треба ући у НАТО.

Стога и чуди што из МО БиХ, често долазе вијести које потпуно заступају евроатланску страну у међународним сукобима, будући да ова земља још увијек није члан НАТО.

О томе како постоји јака опозиција укључивању у ову организацију која бомбама шири демократију по свијету, и у ФБиХ и у РС, никога од политичара који су се својевремено намрли страха од ИФОР, СФОР и ЕУФОР скраћеница; изгледа да не занима.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog