Politika

Мирко Благојевић: СИПА угрожава безбједност БиХ

БИЈЕЉИНА - Мирко Благојевић, предсједник СРС "Др Војислав Шешељ", изразио је данас незадовољство функционисањем Агенције за истраге и заштиту БиХ и оцијенио да постојање ове агенције "угрожава безбједност у БиХ".


"Постојање Сипе најозбиљније угрожава безбједност у БиХ. Колика је криза у тој институцији, тога још нисмо свјесни, али то може бити и почетак неких озбиљнијих сукоба на овом подруцју", истакао је Благојевић.

Он је новинарима у Бијељини рекао да СРС "Др Војислав Шешељ" жали због смрти Драгана Гарића, потпредсједника СДС и СО Добој, истичући да је РС изгубила доброг човјека, али и младог и перспективног политичара.

"Користим ову прилику да изразим саучешће, како породици покојног Гарића тако и члановима СДС, чији је био потпредсједник", рекао је Благојевић.

Говорећи о актуелној политичкој ситуацији у БиХ, Благојевић је апеловао на све политичаре из РС да одоле притисцима који им се намећу и да чувају и јачају Српску.

"Позивамо све политичаре да одоле притисцима који им се намећу. Алтернативе немамо, ако изгубимо РС, изгубили смо све", истакао је Благојевић и додао да јачање институција БиХ јесте негирање постојања РС.

Осврћући се на мјере за ублажавање економске кризе, Благојевић је истакао да је учињен максимум и оциејнио да би ове просторе криза потпуно заобишла "да се водила политика, коју је пропагирала СРС `Др Војислав Шешељ`".

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog