Politika

Сипа на разматрању!

САРАЈЕВО - Представнички дом Парлементарне скупштине БиХ прихватио је иницијативу посланика СНСД, Славка Јовичића, да на некој од наредних сједница буде размотрен извјештај Агенције за истараге и заштиту /Сипа/ о достављању извјештаја о почињеном кривичном дјелу против више лица из Републике Српске.


Јовичић је као разлог иницијативе навео да жели да зна да ли Сипа функционише на законит начин и да ли је, у овом случају, испоштована законска процедура.

Подржана је и иницијатива посланика СНСД, Жељка Кузмановића, да се на некој од сједница разматра и извјештај Тужилаштва БиХ о начину примања и даљем поступању у вези са достављањем извјештаја Сипе о овом случају.

Кузмановић је подвукао да не жели, нити има намјеру да задире у рад и независност Тужилаштва БиХ, него да жели да буде информисан да ли је испоштована законска процедура утврђена законом.

Посланик СДА, Шефик Џаферовић, рекао је током расправе о овим тачкама да је разматрање ових иницијатива недозвољен посао за парламент, те да би то било мјешање законодавне, извршне и судске власти што би могло резултовати хаосом.

Представнички дом на јучерашњој сједници подржаo je и иницијативу посланика, Адема Хускића и Шемсудина Мехмедовића, за измјену одлуке о ограничењу увоза путничких аутомобила, теретних возила и аутомобилских гума, којом би био омогућен увоз аутомобила старости до десет година.

Посланици су јуче усвојили годишњи и финансијски извјештај Централне банке БиХ за 2008. годину, Извјештај о активностима Канцеларије за ревизију институција БиХ за 2008. годину, Извјештај о утрошку средстава Предсједништва БиХ за 2008. годину, Извјештај о раду Државне комисије за ревизију одлука о натурализацији страних држављана у БиХ за период од 1. јанура 2008. године до 16. фебруара 2009. године, са приједлогом закључака.

Усвојен је и Извјештај о раду и финансијски извјештај Агенције за поштански саобраћај БиХ за 2008. годину, Извјештај о раду Управног одбора Извозно-кредитне агенције БиХ за 2008. годину и Извјештај Привремене заједничке комисије за утврђивање старе девизне штедње грађана БиХ положене на рачуне домаћих банака и филијала у БиХ.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog