Politika

СНС: Инцко руши уставни поредак

БАЊА ЛУКА - Српска напредна странка оцијенила је став високог представника у БиХ Валентина Инцка о пренесеним надлежностима Републике Српске, као скандалозно непознавање Дејтонског споразума и недозвољени покушај рестаурације тзв. републике БиХ.

Реагујући на Инцков став да већина надлежности о којима се прошле седмице расправљало у Народној скупштини РС припадају, прије свега, држави по Дејтонском мировном споразуму, а да су, међутим, ентитети одбијали да их врате након што је Дејтонски споразум потписан, СНС у саопштењу изражава наду да је овај иступ само ''посљедица исхитрене лаковјерности неким сарајевским политичким круговима''.

СНС се нада да овај иступ Инцка у себи не садржи и "стварне намјере нарушавања уставног поретка, правне и опште стабилности БиХ''.

"Посебну узнемиреност изазива чињеница да овакве поставке производе Инцко, и/или представници међународне заједнице који упорно настоје да се прикажу као врховни тумачи Дејтонског споразума, а не само његовог Анекса 10'', навео је СНС.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog