Politika

Мићи Мићићу прошао извјештај

БИЈЕЉИНА - Одборници Скупштине општине Бијељина усвојили су извјештај о раду начелника и административне службе општине за 2008. годину.


Начелник општине Бијељина, Мићо Мићић, образложио је на данашњој сједници да је у 2008. години у свим сегментима - пољопривреди, привреди, здравству и образовању уложен максимум, а да је ова година била и година значајних инфраструктурних улагања, те да је завршено неколико капиталних пројеката и започети нови.

"Усвојили смо значајан број регулационих планова, а 2008. година била је година избора и у нашој општини они су проведени без иједне значајније примједбе. Између бројних инфраструктурних пројеката, ријешили смо питање изградње моста на каналу Дашница, што је дуго оптерећивало наш град. Радове на изградњи канализације смо привели крају, а слиједи увођење гасификације и топлификација градског подручја", навео је Мићић.

Он је рекао да су то само нека од бројних остварења у 2008. години, што је већина одборника прихватила те оцијенила 2008. и рад начелника не само успјешним него и радом који ће, како су рекли, "ући у анале овог града".

Клуб одборника СНСД, који чине највећу опозициону странку у бијељинском парламенту, оцијенио је да је у Бијељини у прошлој години створен лош привредни амбијент.

Одборници СНСД су гласали против извјештаја о раду начелника

Шеф Клуба одборника ове партије Слободан Марковић је, уз уважавање бројних послова који су урађени, истакао да је било неопходно да Бијељина направи искорак више у привредном погледу, те оцијенио да је буџет општине и даље потрошачки.

Дискутујући о анализи пословања привреде општине Бијељина у 2008. години, одборници СО су сагласни да је стање у овој општини, када је привреда у питању, веома лоше.

Клуб одборника СНСД-а истакао је да је анализа рада начелника написана "формално, те да су запостављени приватни предузетници у чијим фирмама је запослено много више људи него у државним предузећима".

"У смислу стварања повољнијег привредног амбијента направљен је велики пропуст", рекао је Марковић у име клуба СНСД, чији одборници нису данас гласали за овај извјештај.

Одборници СО Бијељина усвојили су данас Приједлог одлуке о продаји неизграђеног грађевинског земљишта ради комплетирања грађевинске парцеле Компанији "Слобомир" , Студију јавног градског путничког превоза на подручју општине Бијељина те неколико информација о раду јавних, културних и спортских установа и организација у 2008. години.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog