Politika

САД: Република српска је довела муџахедине!?

ВАШИНГТОН - БиХ је слаба, децентрализована земља која потенцијално може бити искориштена за извођење терористичких операција у Европи, објавио је данас амерички Стејт департмент у годишњем извјештају о борби против тероризма у свијету.


У извјештају се наводи да је БиХ и даље "слаба, децентрализована држава, са слабом комуникацијом међу агенцијама и безбједносним структурама које се међусобно надмећу".

Безбједносне службе БиХ сарађивале су са САД у области међународних противтерористичких питања, упркос етничкој поларизацији и споровима међу лидерима у БиХ, наводи Стејт департмент.

"Напори званичника Републике Српске да поткопају институције на државном нивоу успорили су напоре за побољшање оперативних способности у борби против тероризма и финансирања тероризма", наводи се у извјештају.

У извјештају се додаје да "способности БиХ и потенцијал независне акције на нивоу државе нису побољшани у складу са надањима".

"Ипак, обавјештајна служба на државном нивоу пружила је одличну сарадњу и власти БиХ генерално су одговарале позитивно на сарадњу са САД у борби против тероризма", наводи се у годишњем извјештају.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog