Politika

Лопаре: Успјешна општина, иако опозициона

ЛОПАРЕ - Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић и начелник општине Лопаре Радо Савић, отворили су данас локални пут од Тобута до Вукосаваца дужине 7.120 метара.


За завршетак изградње локалног пута кроз Тобут и рехабилитацију пута Заједница - Вукосавци издвојено је 456.000 КМ, а средства су обезбиједили Влада РС у износу од 450.000 КМ и општина Лопаре у износу од 15.000 КМ.

Министар Чубриловић је нагласио да ће Влада РС стати иза сваког поројекта који је важан за ову регију и додао да локална заједница треба да упути своје пројекте Влади Српске како би био урађен идејни пројекат реконструкције регионалног пута Лопаре - Тузла преко превоја Површнице.

Начелник општине Лопаре, Радо Савић, истакао је да пут кроз Тобут значајан не само за мјештане, већ и за цијелу општину, јер је тим пројектом пут од Лопара за Угљевик и Бијељину скраћен за око седам километера.

Министар Чубриловић разговарао је данас са начелником Савићем о бољој комуникацији и повезивању Лопара са дистриктом Брчко и Тузлом, а састанку су присуствовали министар саобраћаја и комуникација ФБиХ Наил Шећкановић и ресорни министар Тузланског кантона Зоран Милић, који су обећали помоћ за реконструкције овог путног правца.

Савић је нагласио да би реконструкција овог путног правца била од великог значаја за укупан привредни и економски развој општине Лопаре.

У прошлој години на подручју општине Лопаре изграђени су локални путеви у још четири насеља.

Крајем 2008. године асфалтирано је око 1,5 киломатра пута кроз Тобут средствима Развојног програма из социјално-економске компоненте РС, чиме је у потпуности асвалтиран пут кроз Тобут.

Крајем априла завршено је асфалтирање локалног пута у мјесној заједници Козјак кроз засеоке Благојевићи, Петровићи и Ристићи у дужини од 700 метара, ширине 3,5 метра са банкинама.

У изградњи пута средства у износу од 100.000 КМ заједно су обезбједили грађани Козјака, Министарство саобраћаја и веза РС и општина Лопаре.

У Мјесној заједници Козјак у наредном периоду биће асфалтирано још око 300 метара локалног пута, чиме ће асфалтом у потпуности бити повезани засеоци Благојевићи и Петровићи са главним локалним путем и центром Лопара.

У оквиру Ђурђевданских свечаности, а поводом крсне славе општине Лопаре, 6. маја Ђурђевдана, министар Чубриловић и начелник Савић отворили су данас и брдску ауто-трку "Лопаре 2009"

Организатор ове ауто трке je АМКК "Феромонт спорт" Бијељина, a покровитељи су општина Лопаре и Влада РС.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog