Politika

Тихић: Бранковић би морао одступити

САРАЈЕВО - Предсједник СДА, Сулејман Тихић,  увјерен је да не може бити нормално да политичари имају оптужнице, због чега и даље инсистира на одступању Неџада Бранковића са мјеста предсједника Владе Федерације БиХ (ФБиХ).


"Оптужница је у судској и политичкој пракси прихваћена као документ који подразумијева постојање основане сумње да је неко за нешто одговоран", објаснио је Тихић за сарајевско "Ослобођење".

Он је подсјетио и на страначки став да лице против којег је подигнута оптужница и лице које је искористило свој положај за личну корист, не може обављати страначке и државне функције.

Гледајући из своје позиције кандидата за предсједника странке на предстојећем конгресу СДА, Тихић је признао да би му више одговарало да је оптужница против Бранковића подигнута послије страначких избора.

"Међутим, постоје принципи који вриједе и прије и послије Конгреса и ја се придржавам тих принципа", поручио је Тихић.

Кантонално тужилаштво у Сарајеву подигло је средином априла оптужницу против Бранковића и некадашњег премијера ФБиХ Едхема Бичакчића стављајући им на терет да су злоупотребом положаја 2000. године буџет Федерације оштетили за 114.000 КМ, а компанију "Енергоинвест" за око 150.000 КМ.

Незаконитом куповином стана Бранковић је, наводи се у оптужници, противправно стекао корист од око 217.000 КМ.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog