Politika

Шешељ ускоро у Србији?

НОВИ САД - Потпредсједник Српске радикалне странке (СРС) Милорад Мирчић изразио је дубоко увјерење да ће се лидер СРС Војислав Шешељ вратити у Србију до краја ове године.


"Хашко тужилаштво одобрило је Шешељу још 22 часа одбране, што према објективним рачуницама радикала значи да ће се он најдаље до Нове године вратити у Србију", рекао је Мирчић у изјави Срни.

Према његовом мишљењу, повратак лидера радикала означиће промјену политичке слике Србије и за најмање дупло повећати рејтинг СРС.

Он сматра да због повратка Шешеља у Србију Војиславу Коштуници "не пада на памет да своју Демократску странку Србије (ДСС), удружује са предсједником Српске напредне странке (СНС) Томиславом Николићем".

"Коштуница чека повратак Шешеља свестан да би у СРС могао добити изузетно јаког и сигурног политичког савезника, за разлику од Николићевог СНС, чији је рејтинг нејасан. То је и разлог што лидер ДСС неће да послуша ни Велимира Илића председника Нове Србије и свог коалиционог партнера, да се удружи српска опозиција против актуелне владајуће коалиције", рекао је Мирчић.

Он сматра да је због могућег повратка Шешеља из Хага и Борис Тадић, предсједник Србије одустао од ванредних избора.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog