Politika

Грегоријан: Бранковић треба да поднесе оставку!

САРАЈЕВО - Замјеник високог представника у БиХ Рафи Грегоријан изјавио је да би премијер Федерације БиХ Неџад Бранковић требало да поднесе оставку након што је потврђена оптужница против њега за злоупотребу положаја и финансијске малверзације.


Грегоријан је рекао да, када је неко на тако високој позицији оптужен, сви знају шта је права ствар коју треба урадити у тим околностима.

"То је не само мој него општеприхваћен принципијелни став да сви који су на таквим позицијама, а против њих је подигнута оптужница, треба да омогуће да власт функционише без проблема", рекао је замјеник високог представника за федералну штампу.

Коментаришући шта ће бити ако федерални премијер не уважи његову сугестију, Грегоријан је одговорио да би требало сачекати гласање о повјерењу Бранковићу у федералном парламенту.

Кантонално тужилаштво у Сарајеву подигло је средином априла оптужницу против Бранковића и некадашњег премијера ФБиХ Едхема Бичакчића стављајући им на терет да су злоупотребом положаја 2000. године буџет Федерације оштетили за 114.000 КМ, а компанију "Енергоинвест" за око 150.000 КМ.

Незаконитом куповином стана Бранковић је, наводи се у оптужници, противправно стекао корист од око 217.000 КМ.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Zamislite da imate dijete staro 18. godina, šta biste mu savjetovali?

Rezultati ankete
Blog