Politika

Терзић: Тихићу су била довољна два мандата

БАЊАЛУКА - Потпредсједник СДА Аднан Терзић изјавио је да би актуелни предсједник СДА Сулејман Тихић требало да одустане од кандидатуре на изборима за лидера ове странке, јер су му два мандата била довољна.


"Пожељно би било да Тихић одустане од кандидатуре, јер су му два мандата била доста, а СДА у овом моменту треба нова снага, коју сам ја у могућности да понудим. Тихић би требало да одустане од кандидатуре у моје име. Вјерујем да ће велико искуство које имам у државној власти бити искоришћено, као и чињеница да сам потпредсједник СДА осам година", рекао је Терзић за "Фокус".

Он је увјерен у тријумф на предстојећем страначком конгресу, јер сматра да ће на изборима за предсједника однијети убједљиву побједу, захваљујући првенствено сопственом програму и визији будућности БиХ.

Терзић наводи да јавност не би требало да вјерује спекулацијама како ће он у посљедњем тренутку повући кандидатуру и предати је свом противкандидату Бакиру Изетбеговићу.

Одговарајући на питање како ће, уколико буде изабран за предсједника СДА, сарађивати са представницима Срба и Хрвата по битним питањима за БиХ, Терзић је рекао да његов долазак на мјесто лидера СДА повећава коалиционе капацитете странке и број оних људи који су спремни да раде с нама за бољитак БиХ и свих њених грађана.

Терзић је рекао да се залаже за БиХ у ЕУ и НАТО, реформисану по европским стандардима у свим сегментима друштва.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog