Politika

Бајден ресетује Србију

ВАШИНГТОН - Потпредсједник Сједињених Америчких Држава Џозеф Бајден долази у сриједу, 20 маја, у посјету Србији у оквиру балканске турнеје током које ће посјетити и Босну и Херцеговну и Косово, саопштено је у Бијелој кући у Вашингтону.


„Веома се радујемо сусрету и разговору са предсједником Тадићем", изјавио је неименовани високи функционер Бејденовог кабинета на брифингу за новинаре, како је објављено на сајту Беле куће.

Према његовим ријечима, циљ Бајденове посјете Србије је „одлична прилика да се српској влади и народу Србије јасно каже да се надамо да ћемо „ресетовати" наше односе са Србијом, и прилика да покажемо да видимо и желимо позитивну будућност Србије у евроатлантској заједници, као лидера у региону".

Високи функционер Бијеле куће је истакао да је то порука коју ће потпредсједник САД подвући у Београду.

Он је даље навео да у односима САД и Србије „очигледно постоје неке разлике које нећемо моћи да ријешимо, посебно око Косова".

„Али, ми мислимо да постоји прилика за нови почетак да се крене напријед ка ближим, конструктивнијим и кооперативнијим односима који ће приближити Србији евроатлантској заједници и институцијама које иду уз то", рекао је функционер Бијеле куће.

Он је додао да ће се Бајден у Београду сусрети и са министром одбране Србије и начелником генералштаба Војске Србије.

Бајден ће најпре у уторак посјетити БиХ где ће разговарати са тамношњим званичницима, међу којима и са, како је наведено, Милорадом Додиком и Харисом Силајџићем.

Unesite tekst!

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog