Sport

Партизан на побједу до титуле

Кошаркаши Партизана савладали су Црвену звезду 68:54 у другом мечу финала плеј-офа и треба им још једна побjеда за осму узастопну титулу шампиона државе.


Црно-бели су водили током цијелог меча, контролисали игру и забиљежили још једну сигурну победу у Пиониру. Партизан је већ на старту стекао седам поена предности (9:2) и тако поново ставио Звезду у ситуацију да јури резултат.

'Црно-бели' су лакше долазили до отворених позиција за шут, што су пре свих Трипковић, а затим и Величковић и Весели, одлично користили и тројакама држали Звезду на дистанци (у првом полувремену 'црно-бели' тројке 8-14).

Екипа Светислава Пешића покушала је превише напада да ријеши већ у уводним секундама форсирајући полуконтре, које су најчешће завршавале неуспјешно. Прво полувријеме завршено је мини-серијом Партизана и вођством 35:23.

Прву од двије прилике за прикључак Звезда је имала почетком треће дионице, када су са три тројке (двије Мариновић и Бакић) пришли на три поена заостатка. Ипак, услиједила је тројка Трипковића, погодак Лазмија и кош и фаул Тепић, па се тим Душка Вујошевића поново одвојио - 48:34.

Најефикаснији у тиму Партизана био је Урош Трипковић са 19 поена (4/7 за три), а Новица Величковић и Миленко Тепић убацили су по десет. Код Звезде бољи од осталих био Мариновић са 16 поена, док је Бакић дао девет.

Трећи меч игра се у понедељак од 19.30 часова.

Unesite tekst!

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog