Sport

Ивковић саставио списак

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Душан Ивковић објавио је списак кандидата за предстојеће Европско првенство у Пољској.


На списку су: Милош Теодосић, Стефан Марковић, Вуле Авдаловић, Миленко Тепић, Игор Ракочевић, Урош Трипковић, Душан Кецман, Новица Величковић, Зоран Ерцег, Иван Раденовић, Лука Богдановић, Ненад Крстић, Коста Перовић и Бобан Марјановић.

Поред ових 14 кошаркаша Ивковић ће на шири списак уврстити и четири играча из универзитетске селекције.

У екипи нема четворице играча који су изборили пласман на ЕП - капитена Милоша Вујанића, затим Бранка Цветковића, Душка Савановића и Дарка Миличића.

Ивковић је образложио да је са Вујанићем договорио да ово љето искористи за опоравак од повреде, док је у разговору са Миличићем оцијенио да се центар Мемфиса налази на животно прекретници (један од разлога је и женидба), па га због тога не позива.

Помоћници селектора Ивковића биће Ацо Петровић и Александар Кесар. Европско првенство игра се од 7. до 20. септембра.
Припреме репрезентације почињу 13. јула.

Шест дана касније екипа се сели у Италију где ће бити до 2. августа. Други део припрема, од 4. до 13. августа, биће обављен у Ковилову. Већ 14. августа Србија ће отпутовати у Њемачку гдје ће одиграти двије припремне утакмице.

Од 19. до 21. августа слиједи турнир у Грчкој на којем наступају Пољска, Летонија и домаћин, а посљедње утакмице пред ЕП репрезентација ће одиграти на 'Акрополис купу'. Поред Србије на том турниру наступају домаћини, Русија и Литванија.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog