Politika

Aмбасада САД још не одговара логорашима РС

БАЊА ЛУКА - Амбасада САД у БиХ још није одговорила на захтјев Савеза логораша и Борачке организације Републике Српске да им обезбиједи сусрет са америчким потпредсједником Џозефом Бајденом, током његове посјете БиХ, како би га упознали о посљедицама протеклог рата на овим просторима, рекао је предсједник Савеза Бранислав Дукић.


"Врло смо скептични и вјероватно до тог пријема неће доћи. Имамо много тога рећи, без обзира што Бајден подржава посљедњу резолуцију Конгреса САД о БиХ, која, у ствари, подржава стварање унитарне БиХ, концепта који неће проћи, ни код Срба, ни код Хрвата", рекао је Дукић.

Он је најавио да ће у уторак, 19. априла у сарајевском хотелу "Холидеј ин" бити одржана конференцију за новинаре са које ће представици Савеза логораша, Борачке организације РС, хрватских удружења логораша и бораца, те невладина организација "Кроација либертас" упутити поруку да САД не могу једнострано посматрати ситуацију у БиХ.

Савез логораша и Борачка организација РС затражили су јуче од Амбасаде САД у БиХ да им обезбиједи састанак са Бајденом, који ће наредне седмице посјетити Сарајево.

Ове невладине организације желе да упознају Бајдена о посљедицама протеклог рата у БиХ и пренесу му своје виђење ситуације у БиХ.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog