Politika

Црна Гора и НАТО у великој љубави

КОТОР - Замjеник америчког државног секретара Џејмс Стајнберг и црногорски званичници разговарали су у Котору о корацима које Црна Гора „мора" да предузме у испуњавању „стандарда заснованих на НАТО принципима".


Амерички амбасадор у Црној Гори Родерик Мур је новинарима послије сусрета Стајнберга и црногорских државних званичника, пренио да САД „веома цијене допирнос Црне Горе регионалној стабилности".

Замјеник америчког дрзавног секретара похвалио је „напоре црногорских лидери у изградњи снажних веза са земљама региона".

Оцијењено је да је Црна Гора остварила „значајан напредак на путу у НАТО И ЕУ", а у разговорима је било ријечи и о корацима које званична Подгорица „мора да предузме" у циљу испуњавања „принципа заснованих на НАТО стандардима".

У разговорима је изражена обострана спремност на јачању билатералних односа двије државе.

Стајнберг се током кратке посјете Црној Гори, у Прчњу код Котора састао са председником државе Филипом Вујановићем и предсједником скупштине Ранком Кривокапићем. У Котору је разговарао са премијером Милом Ђукановићем и шефом дипломатије Миланом Роћеном.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog