Društvo

Хакери напали Фронтал.РС

БАЊА ЛУКА - Само 48 дана од покретања Фронтал.РС, јединог ћириличног портала западно од Дрине, извршен је хакерски напад на исти. Синоћ око 23:45, група која се представила као "Турски хакери", заобишла је заштиту на серверу који угошћава портал, и умјесто почетне странице поставила садржај религиозне садржине, уз слику средњовијековних турских ратника након битке.


"Ја сам унук Ислам Османли Првог, дошао сам овдје чекајући на..." - једна је од остављених порука испод поменуте слике. Поруке су написане на енглеском и турском језику.

Техничка служба Фронтал.РС је у веома кратком року неутралисала овај упад, који није оставио никакве посљедице на редовне садржаје портала.

Уредништву Фронтал.РС ласка што је велика посјећеност портала изазвала пажњу хакерских група, које се са њеном уређивачком политиком не слажу. Ипак, наша уређивачка политика ће наставити да се залаже за борбу против шовинизма, вјерске нетолеранције, те корупције у свим сегментима друштва.

Koрисницима и посјетитељима се извињавамо због ове краткорочне непријатности којој су били подвргнути синоћ, напомињући да је сигурност један од главних разлога због којег само регистровани корисници могу остављати своје коментаре.

Управо због људи који су склони насилним покушајима ширења свог мишљења, нећемо бити у могућности да у скорије вријеме омогућимо коментарисање садржаја на Фронтал.РС, без за многе заморног процеса регистрације.

Хвала свим вјерним посјетитељима, трудићемо се да у будућности постанемо још бољи и сигурнији.

Уредник портала,
Дани(ј)ел Симић

Komentari
Twitter
Anketa

Какав је ваш животни стандард данас у односу на годину дана раније?

Rezultati ankete
Blog