Društvo

Ухапшено 15 директора

БЕОГРАД - Пореска управа је поднијела кривичне пријаве против Г. П. из Новог Сада, директора предузећа „Пароко медикал еквипмент" и још 14 директора других предузећа, због сумње да су утајили порез и оштетили буџет за више од 22 милиона динара.


Како се наводи у саопштењу министарства финансија, кривичне пријаве су поднijете против директоре предузеће „Егзит вест", „Југоборо", „Моник трејд", „Турбо софт", „Еми-ка", „Нађа & Д", „Елок биро", „Сретеновић Цо", „Инокспродукт опрема", а сви су из Београда.

Пријаве Општинском јавном тужилаштву у Новом Саду су поднijете и против директора предузећа „Голд игл" из Ћуприје, „Гемикс" из Елемира, „Којић" из Чачка, „Халтем" из Сомбора и „Кејмил" из Панчева.

У саопштењу се наводи да је Г. П, у намjери да избjегне плаћање пореза на додату врijедност, од фебруара 2006. до августа прошле године, лажно приказао набавку медицинских средстава, за коју је прибавио, употребио рачуне у пословним књигама поменутих предузећа од око 146,3 милиона динара.

„У пореским пријавама лажно је пријавио ПДВ и неосновано користио претходни порез у износу од 22.326.458 динара", наводи се у саопштењу.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog