Društvo

Мало и о заштити домаће производње

САРАЈЕВО - Дом народа Парламентарне скупштине БиХ разматраће сутра на сједници у Сарајеву Приједлог закона о заштити домаће производње у оквиру Споразума Цефта, којим се тражи поновно увођење царине за увоз пољопривредних производа из Хрватске и Србије која је укинута ступањем на снагу овог споразума.


Комисија за спољну и трговинску политику, царине, саобраћај и комуникације Дома народа донијела је јуче закључак да се за Приједлог закона о заштити домаће производње затражи од Колегијума Дома народа продужење рока за достављање амандмана на овај закон.

Савјет министара, Дирекција за европске интеграције, Европска комисија и Хрватска раније су изнијеле негативан став о овом приједлогу закона упозоравајући да се њиме крше споразум ЦЕФТА, као и Споразум о стабилизацији и придруживању.

Приједлог закона о заштити домаће производње у оквиру Споразума Цефта завршио је процедуру у Представничком дому и добио подршку делегата у Дому народа Парламентарне скупштине у првом читању.

Делегати би требало да размотре и приједлоге закона о измјенама и допунама Закона о Агенцији за рад и запошљавање БиХ, Закона о финансирању институција БиХ и Закона о држављанству, те Приједлог оквирног закона о основама научноистраживачке дјелатности и координацији унутрашње и међународне научноистраживачке сарадње.

Уз више приједлога закона који ће бити разматрани у првом читању на предложеном дневном реду су и захтјев Колегијума Дома народа за разматрање по хитном поступку Приједлога закона о допуни Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ, те захтјев Савјета министара за разматрање по скраћеном поступку Приједлога закона о акцизама БиХ.

Пред делегатима ће се наћи и више извјештаја, међу којима и о раду БХРТ-а у 2007. години, те о прошлогодишњем раду Државне комисије за ревизију одлука о натурализацији страних држављана у БиХ и Правобранилаштва БиХ

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog